Το αλμυρό κέικ με τυριά είναι ένα γρήγορο και εύκολο σνακ ή συνοδευτικό, ιδανικό για να αξιοποιήσετε διάφορα τυριά που έχετε στο ψυγείο σας. Πρόκειται για ένα αφράτο κέικ με πλούσια γεύση τυριού, που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του τυριού κρέμα με τη γεμάτη γεύση από κίτρινο τυρί και την ελαφριά αλμυρή νότα του ανθότυρου.
Το μείγμα του παρασκευάζεται εύκολα, χωρίς την ανάγκη για μίξερ, και το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό και χρυσαφένιο κέικ με τραγανή επιφάνεια και μαλακό εσωτερικό.
Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ως σνακ, να συνοδεύσει σαλάτες ή ακόμα και να σερβιριστεί σε ένα brunch ή ένα τραπέζι ως συνοδευτικό. Είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και τις προτιμήσεις σας.
Υλικά:
200 γρ. τυρί κρέμα light
2 αυγά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
100 γρ. ανθότυρο
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το τυρί κρέμα, τα αυγά και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε αλάτι ανάλογα με τη γεύση σας.
Προσθέτετε το τριμμένο κίτρινο τυρί και το ανθότυρο, και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζετε το μείγμα σε μια λαδωμένη ή αντικολλητική φόρμα κέικ.
Ψήνετε για περίπου 35 λεπτά, στον αέρα, στους 180°C μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 😊
Διατροφική σύσταση (ολόκληρο το κέικ):
Θερμίδες: ~1903 kcal
Πρωτεΐνη: ~83 γρ
Λιπαρά: ~102 γρ
Υδατάνθρακες: ~164 γρ
Διατροφική σύσταση ανά κομμάτι ( 14 κομμάτια):
Θερμίδες: ~136 kcal
Πρωτεΐνη: ~5.9 γρ
Λιπαρά: ~7.3 γρ
Υδατάνθρακες: ~11.7 γρ
Comments