Δροσερή σαλάτα με αγγούρι και καρότο 🥒🥕
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 2 Ιουλ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Σήμερα φτιάξαμε την πιο δροσερή σαλάτα ιδανική για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.
Είναι πανεύκολη και φουλ θρεπτική!!
✅Συνδυάσαμε αγγούρι και καρότο που είναι καλές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Και τα δύο λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό: Αγγούρι: ~95% Καρότο: ~88%, οπότε βοηθούν στην ενυδάτωση, δροσίζουν και σε κρατούν γεμάτ@ χωρίς να σε φουσκώνουν.
✅Το γιαούρτι σαν dressing ειναι το ιδανικο γιατί είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών, ασβεστίου και προβιοτικών.

Υλικά:
½ αγγούρι (περίπου 100 γρ.)
½ καρότο (περίπου 50 γρ.)
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% (περίπου 60 γρ.)
1 κ.σ. ελαιόλαδο (περίπου 10 γρ.)
Χυμός από ½ λεμόνι (περίπου 10 ml)
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι (περίπου 30 γρ.)
50 γρ. καπνιστός σολομός
Αλάτι & πιπέρι (κατά προτίμηση)
Οδηγίες:
Κόψε το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος με έναν αποφλοιωτή (πύλλερ) ή ένα μαχαίρι.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πρόσθεσε στο ντρέσινγκ τον καπνιστό σολομό (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και το καλαμπόκι. Ανακάτεψε καλά.
Τέλος, πρόσθεσε τις λωρίδες αγγουριού και καρότου και ανακάτεψε απαλά ώστε να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
Σέρβιρε αμέσως. Αν θέλεις, πασπάλισε με λίγο έξτρα άνηθο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφική σύσταση:
🔥 Θερμίδες: ~296 kcal
🥩 Πρωτεΐνες: ~16,4 g
🍞 Υδατάνθρακες: ~10,7 g
🛢 Λίπη: ~21,4 g
Comments