🍓🍫 Επιδόρπιο με φράουλα και σοκολάτα
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 1 Ιουλ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Ήξερες ότι αν συνδυάσεις γιαούρτι, φράουλα, βρώμη και σοκολάτα μπορείς να φτιάξεις το πιο φρέσκο, σοκολατένιο και δροσιστικό γλυκό του φετινού καλοκαιριού; 🍓🍫 Θυμίζει κάτι από μους σοκολάτας. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς κόπο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και απίστευτα χορταστικό. Το αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί… έχεις το πιο απολαυστικό dessert που μοιάζει γλυκό – αλλά λειτουργεί και σαν πρωινό. Το τέλειο hack για να μην ζηλέψεις ποτέ το παγωτό!
Υλικά:
3 κ.σ νιφάδες βρώμης (ή αλεσμένες σε αλεύρι βρώμης)
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
150 ml φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου)
3 κ.γ. κακάο άγλυκο
1 φλιτζάνι φράουλες (ψιλοκομμένες)
50 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Άλεσε τη βρώμη στο μούλτι μέχρι να γίνει σχεδόν αλεύρι.
Ανακάτεψε σε μπολ τη βρώμη, το κακάο, το γιαούρτι και το φυτικό γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοίρασε τις φράουλες στον πάτο από δύο ποτήρια ή βαζάκια.
Ρίξε από πάνω το μείγμα της βρώμης.
Λιώσε την κουβερτούρα (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για ~30 δευτερόλεπτα) και περίχυσε την επιφάνεια.
Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη νύχτα. Το πρωί θα έχει σταθεροποιηθεί σαν “κέλυφος” σοκολάτας.
Διατροφική σύσταση ( ανά μερίδα )
Θερμίδες: ≈ 240 kcal
Πρωτεΐνη: 5,5 g
Υδατάνθρακες: 23 g
Λίπος: 13 g
Komentarai