Αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο! Αυτό το αλμυρό κέικ είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας – πρωινό, σνακ ή ελαφρύ γεύμα. Φτιαγμένο με αλεύρι ολικής, φέτα light και τυρί κρέμα 12%, είναι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου απολαυστικό! 😍

🥄 Εύκολο στην προετοιμασία
💪 Πλούσιο σε πρωτεΐνη
🌿 Γεμάτο μεσογειακές γεύσεις
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
3 αυγά
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (με χαμηλά λιπαρά)
1/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρα).
Χτύπα τα υγρά υλικά: Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Πρόσθεσε το αλεύρι: Ρίξε σταδιακά το αλεύρι ολικής, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Ανακάτεψε τη γέμιση: Πρόσθεσε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακάτεψε απαλά.
Ψήσιμο: Μετάφερε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα και ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Άφησέ το να κρυώσει λίγο πριν το κόψεις και απόλαυσε!
Διατροφική σύσταση ανά κομμάτι (10 κομμάτια) Θερμίδες: ~200 kcal
Πρωτεΐνη: ~8 g
Υδατάνθρακες: ~18 g
Λιπαρά: ~11 g
Commentaires