top of page

Αλμυρό Κέικ με Φέτα, Λιαστή Ντομάτα & Ελιές

Εικόνα συγγραφέα: Ηλέκτρα ΣτεφανίδουΗλέκτρα Στεφανίδου

Έγινε ενημέρωση: 1 Μαρ

Αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο! Αυτό το αλμυρό κέικ είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας – πρωινό, σνακ ή ελαφρύ γεύμα. Φτιαγμένο με αλεύρι ολικής, φέτα light και τυρί κρέμα 12%, είναι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου απολαυστικό! 😍


🥄 Εύκολο στην προετοιμασία

💪 Πλούσιο σε πρωτεΐνη

🌿 Γεμάτο μεσογειακές γεύσεις


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης

  • 3 αυγά

  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

  • 100 γρ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)

  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (με χαμηλά λιπαρά)

  • 1/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

  • 1/3 φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

  • 1/2 κ.γ. πιπέρι


Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρα).

  • Χτύπα τα υγρά υλικά: Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

  • Πρόσθεσε το αλεύρι: Ρίξε σταδιακά το αλεύρι ολικής, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Ανακάτεψε τη γέμιση: Πρόσθεσε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακάτεψε απαλά.

  • Ψήσιμο: Μετάφερε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα και ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.


Άφησέ το να κρυώσει λίγο πριν το κόψεις και απόλαυσε!


Διατροφική σύσταση ανά κομμάτι (10 κομμάτια) Θερμίδες: ~200 kcal

Πρωτεΐνη: ~8 g

Υδατάνθρακες: ~18 g

Λιπαρά: ~11 g

Commentaires


Post: Blog2_Post

212 106 7087

©2020 by Healthy Diet Plan. 

bottom of page