Κέικ στην κούπα
1 μερίδα/5 λεπτά
Υλικά:
2 κ.γ δάκρυα μαύρης σοκολάτας
2 κ.σ γάλα 0%
1 ασπράδι αβγού
1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.σ βρώμη
2 κ.σ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τα δάκρυα σοκολάτας σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων
Λιώστε τα δάκρυα για 20 δευτερόλεπτα
Προσθέστε το γάλα, το ασπράδι αυγού και την βανίλια
Χτυπήστε τα με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέστε 3-1/2 κουταλιές της σούπας από την βρώμη, το αλεύρι και την σκόνη κακάο
Χτυπάμε με το πιρούνι για να αναμειχθούν καλά,
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλιά της σούπας βρώμη.
Βάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να φουσκώσει και να είναι σταθερό στην αφή
Αφήστε το να κρυώσει 3 με 5 λεπτά πριν το σερβίρετε
Comments