Κρουτόν
6 μερίδες/10 λεπτά
Υλικά:
6 φέτες ψωμί ολικής για τοστ
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς
Κόβουμε με ένα μαχαίρι, τις φέτες ψωμιού σε μικρά κυβάκια
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και μετά ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι για το ανακάτεμα για να μην τα λιώσουμε)
Μόλις πάρουν χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα απλώνουμε καλά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά
Comments