top of page

Πέστο βασιλικού

Πέστο βασιλικού

12 μερίδες/15 λεπτά

Υλικά:

  • 2 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού

  • 1/2 φλ παρμεζάνα

  • 1/2 φλ ελαιόλαδο

  • 1/2 φλ χυμό λεμονιού

  • 1/3 φλ αμύγδαλα

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά

  • Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3-4 λεπτά)

  • Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πολτοποιηθούν

  • Συνεχίστε την επεξεργασία προσθέτοντας σταδιακά λάδι σε σταθερή ροή, σταματώντας περιστασιακά για να ξύνετε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων

  • Μεταφέρετε σε ένα βάζο και διατηρήστε το στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες




13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page