Πέστο βασιλικού
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 3 Νοε 2023
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Πέστο βασιλικού
12 μερίδες/15 λεπτά
Υλικά:
2 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 φλ παρμεζάνα
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/2 φλ χυμό λεμονιού
1/3 φλ αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά
Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3-4 λεπτά)
Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πολτοποιηθούν
Συνεχίστε την επεξεργασία προσθέτοντας σταδιακά λάδι σε σταθερή ροή, σταματώντας περιστασιακά για να ξύνετε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων
Μεταφέρετε σε ένα βάζο και διατηρήστε το στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες

Comments