Κρεμώδες ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας! 🍄✨ Ένα εύκολο, αρωματικό και ελαφρύ πιάτο που θα λατρέψετε. Ιδανικό για κάθε περίσταση!
Υλικά:
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο ή λευκά), κομμένα σε φέτες
2 κούπες βρασμένο ρύζι (ιδανικά Arborio ή Carnaroli)
200 γρ. τυρί κρέμα light
50 ml λευκό κρασί
1 κ.γ. λάδι τρούφας
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία:
Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια.
Βράστε το ρύζι αν δεν είναι ήδη έτοιμο.
Σοτάρισμα:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.
Ρίξτε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί, ενώ ανακατεύετε απαλά.
Άλεσμα μανιταριών:
Αφαιρέστε τα μισά μανιτάρια από το τηγάνι και βάλτε τα στο μπλέντερ.
Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Συνδυασμός υλικών:
Επιστρέψτε την κρέμα μανιταριών στο τηγάνι.
Προσθέστε το βρασμένο ρύζι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθεί από τη σάλτσα.
Αρωμάτισμα:
Ρίξτε το λάδι τρούφας και ανακατέψτε.
Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο τριμμένο παρμεζάνα.
Καλή απόλαυση! 🍄
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, βασισμένο σε 2 μερίδες):
Θερμίδες: ~355 kcal
Υδατάνθρακες: ~45 γρ
Πρωτεΐνες: ~12 γρ
Λιπαρά: ~12 γρ
댓글