top of page

Ριζότο με μανιτάρια

Εικόνα συγγραφέα: Ηλέκτρα ΣτεφανίδουΗλέκτρα Στεφανίδου

Κρεμώδες ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας! 🍄✨ Ένα εύκολο, αρωματικό και ελαφρύ πιάτο που θα λατρέψετε. Ιδανικό για κάθε περίσταση!


Υλικά:

  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 400 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο ή λευκά), κομμένα σε φέτες

  • 2 κούπες βρασμένο ρύζι (ιδανικά Arborio ή Carnaroli)

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light

  • 50 ml λευκό κρασί

  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας

  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα


Εκτέλεση:

  • Προετοιμασία:

    • Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια.

    • Βράστε το ρύζι αν δεν είναι ήδη έτοιμο.

  • Σοτάρισμα:

    • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.

    • Ρίξτε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

    • Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί, ενώ ανακατεύετε απαλά.

  • Άλεσμα μανιταριών:

    • Αφαιρέστε τα μισά μανιτάρια από το τηγάνι και βάλτε τα στο μπλέντερ.

    • Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

  • Συνδυασμός υλικών:

    • Επιστρέψτε την κρέμα μανιταριών στο τηγάνι.

    • Προσθέστε το βρασμένο ρύζι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθεί από τη σάλτσα.

  • Αρωμάτισμα:

    • Ρίξτε το λάδι τρούφας και ανακατέψτε.

    • Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

  • Σερβίρισμα:

    • Σερβίρετε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο τριμμένο παρμεζάνα.


Καλή απόλαυση! 🍄


Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, βασισμένο σε 2 μερίδες):

Θερμίδες: ~355 kcal

Υδατάνθρακες: ~45 γρ

Πρωτεΐνες: ~12 γρ

Λιπαρά: ~12 γρ

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Baked Oats με Μήλο

댓글


Post: Blog2_Post
bottom of page