Σοκολατένιο κέικ με χουρμάδες
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 18 Νοε 2024
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: 6 Δεκ 2024
Αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κέικ με χουρμάδες χωρίς πρόσθετη ζάχαρη είναι πλούσια, απολαυστική και ιδανική για ειδικές περιστάσεις.
Υλικά

1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης ή για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή άλλο λάδι της επιλογής σας
1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη.
1 αυγό
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προσθέστε τους χουρμάδες και 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό σε ένα μπολ. Καλύψτε και αφήστε τους να μουλιάσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τους με το υγρό σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεία πάστα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την πάστα χουρμάδων, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη βανίλια. Προσθέστε το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Αναμείξτε το αλεύρι βρώμης με το μπέικιν πάουντερ σε ξεχωριστό μπολ. Σταδιακά προσθέστε τα στερεά στο μείγμα των υγρών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράστε το μείγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το διακοσμήσετε.
Comments