Αυτά τα υγιεινά muffins με cottage cheese και blueberries είναι ιδανικά για ένα δυναμωτικό πρωινό ή σνακ! Φτιαγμένα με αλεσμένη βρώμη ή αλεύρι ολικής, μέλι αντί για ζάχαρη και μια δόση πρωτεΐνης, προσφέρουν μια τέλεια ισορροπία υδατανθράκων, καλών λιπαρών και πρωτεΐνης. Τα blueberries χαρίζουν φυσική γλυκύτητα και αντιοξειδωτικά, ενώ το cottage cheese δίνει αφράτη υφή και πλούσια γεύση. Εύκολα στην προετοιμασία και χωρίς επεξεργασμένα συστατικά, αυτά τα muffins είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις!
Υλικά (για 9-12 muffins)
• 150 γρ. αλεσμένη βρώμη ή αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
• 2 αυγά
• 100 γρ. cottage cheese
• 30 ml ελαιόλαδο
• 60 γρ. μέλι
• 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας ή 1 δόση σκόνη πρωτεΐνης βανίλια
• 70 ml γάλα (όσο χρειάζεται για να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα)
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσεις αλεσμένη βρώμη)
• 120 γρ. blueberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
• 1 πρέζα αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και τοποθέτησε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για muffins.
2. Σε άλλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με το μέλι και το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το cottage cheese, τη σκόνη βανίλιας (ή την πρωτεΐνη) και το γάλα.
3. Ενσωμάτωσε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Πρόσθεσε τα blueberries στο μείγμα.
6. Μοίρασε το μείγμα στις θήκες muffins, γεμίζοντάς τες κατά ¾.
7. Ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
8. Άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσεις από τη φόρμα.
Διατροφική ανάλυση για 1 muffin (από τα 12):
• Θερμίδες: ~117 kcal
• Υδατάνθρακες: ~14.7 γρ
• Πρωτεΐνη: ~5 γρ
• Λίπος: ~4.6 γρ
Τα muffins είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν καλή αναλογία πρωτεΐνης, υγιεινών λιπαρών και υδατανθράκων, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή σνακ!
Comentarios