Αφράτα και αρωματικά ρολά κανέλας, γεμάτα με φυσική γλυκύτητα από χουρμάδες. Ιδανικά για πρωινό ή γλυκό, συνδυάζουν τη ζεστασιά της κανέλας με τη βελούδινη υφή της γέμισης, προσφέροντας μια μοναδική, χειμωνιάτικη απόλαυση.
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml ζεστό γάλα
60 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό
Για τη γέμιση:
200 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
200 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση
1. Ετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα. Άφησέ το για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Ζύμωσε μέχρι να πάρεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
Σκέπασε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησέ την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
2. Ετοιμασία της γέμισης:
Βάλε τους χουρμάδες σε βραστό νερό για 20 λεπτά. Άδειασέ του μαζί με την κανέλα και το ζεστό νερό σε ένα μπλέντερ. Χτύπησε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ακόμα ζεστό νερό για να γίνει η πάστα εύκολη στο άπλωμα.
3. Συναρμολόγηση:
Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο, πάχους περίπου 1 εκ.
Άπλωσε τη γέμιση από χουρμάδες ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Τύλιξε τη ζύμη σε ρολό και κόψε σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
Τοποθέτησε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Σκέπασε και άφησέ τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
4. Ψήσιμο:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήσε τα cinnamon rolls για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αποτέλεσμα: Αφράτα cinnamon rolls με υπέροχη γλυκιά γέμιση από χουρμάδες και άρωμα κανέλας που θα σε ενθουσιάσουν! 🥰
Διατροφική σύσταση ανά Roll:
Θερμίδες: ~225 kcal
Πρωτεΐνη: ~4.8 γρ
Λιπαρά: ~4.1 γρ
Υδατάνθρακες: ~42.8 γρ
Comentarios