Γιορτινό και πεντανόστιμο κέικ καρότου σε μία παραλλαγή - συνδυασμό με banana bread για να αποφύγουμε την πολλή ζάχαρη! Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά
Κέικ:
2 καρότα
3 μπανάνες
2 αυγά
100 γρ βούτυρο λιωμένο
5 καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 βανίλια
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1,5 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Γλάσο:
200γρ τυρί κρέμα
40 ml γάλα αμυγδάλου
1 βανίλια
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι σε ένα μπολ
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ φροντίζοντας να αναμείξουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα πριν προστεθούν
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να δημιουργηθεί το μίγμα και το προσθέτουμε σε αλευρωμένη φόρμα για κέικ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για το γλάσο και το στρώνουμε πάνω από το κέικ, αφού κρυώσει
Στολίζουμε το Carrot Cake με τριμμένο καρύδι και το φυλάσσουμε στο ψυγείο λόγω του τυριού
Kommentarer