Μια πιο υγιεινή εκδοχή της διάσημης Feta Pasta, συνδυάζοντας τη βελούδινη κρεμώδη υφή της φέτας με τη φρεσκάδα του σπανακιού και την πλούσια γεύση των ντοματίνι. Χρησιμοποιούμε φέτα light και ζυμαρικά ολικής άλεσης, κάνοντας το πιάτο πιο θρεπτικό, με περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερα λιπαρά.
Απλό, γρήγορο και γεμάτο ελληνικές γεύσεις, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα!
Υλικά:
200 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
500 γρ. ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
200 γρ. φρέσκο σπανάκι
250-300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πένες, ολικής άλεσης)
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήσιμο φέτας & ντοματινιών:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα ταψί, βάζουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τη φέτα στη μέση και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η φέτα και να σκάσουν τα ντοματίνια.
Βράσιμο ζυμαρικών & σπανακιού:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους.
Τα τελευταία 2 λεπτά, ρίχνουμε το σπανάκι στο νερό των ζυμαρικών για να μαραθεί.
Ανακάτεμα:
Μόλις ψηθεί η φέτα, τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το σπανάκι.
Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο βελούδινη υφή.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
👉 Απλή, κρεμώδης και γεμάτη γεύση!
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 1/3 της συνταγής)
Θερμίδες: ~530 kcal
Υδατάνθρακες: ~65 γρ.
Πρωτεΐνη: ~22 γρ.
Λίπη: ~20 γρ..
Φυτικές ίνες: ~8 γρ.
Comments