top of page

🍍 Γιαουρτογλυκό με Ζελέ Ανανά

Αν αναζητάς ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό γλυκό που να συνδυάζει γεύση και θρέψη, τότε αυτό το γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά είναι η ιδανική επιλογή. Φτιαγμένο χωρίς ζάχαρη, με δροσερό γιαούρτι 2% και φυσικό ανανά, αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ επιδόρπιου και υγιεινής διατροφής. Εύκολο στην προετοιμασία, με λίγα υλικά και εξαιρετικά δροσιστικό – είναι το γλυκό ψυγείου που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!


🔸 Υλικά:

Για τη βάση:

  • 100 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη (π.χ. digestive, βρώμης ή με στέβια)

  • 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο light (λιωμένο)

Για την κρέμα/ζελέ:

  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά light (χωρίς ζάχαρη)

  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (2%)

  • 1/2 φλιτζάνι κομμάτια ανανά (καλά στραγγισμένα)



🥣 Εκτέλεση:

1. Βάση:

  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε multi ή σε σακουλάκι με πλάστη.

  • Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο.

  • Στρώσε το μείγμα σε ταψάκι (20x20 εκ. ή παρόμοιο), πίεσε καλά να γίνει συμπαγής βάση.

  • Βάλε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

2. Κρέμα-ζελέ γιαουρτιού:

  • Διάλυσε το ζελέ στο 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Μην προσθέσεις κρύο νερό.

  • Άφησέ το να κρυώσει λίγο (να είναι χλιαρό).

  • Ανακάτεψέ το με το γιαούρτι μέχρι να γίνει ομοιογενές.

  • Πρόσθεσε τα κομματάκια ανανά και ανακάτεψε απαλά.

3. Συναρμολόγηση:

  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση.

  • Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει καλά.

💡 Προαιρετικά:

  • Διακόσμησε με λίγη καρύδα τριμμένη, φέτες ανανά ή φύλλα δυόσμου.


🍍 Διατροφική Ανάλυση Ανά Μερίδα (1/6 του γλυκού)

  • 🔸 Θερμίδες: ~155 kcal

  • 🔸 Πρωτεΐνη: ~7.5 g

  • 🔸 Υδατάνθρακες: ~17 g

    • εκ των οποίων σάκχαρα: ~6.5 g

  • 🔸 Λιπαρά: ~6.2 g

 
 
 
Post: Blog2_Post

212 106 7087

©2020 by Healthy Diet Plan. 

bottom of page