🍍 Γιαουρτογλυκό με Ζελέ Ανανά
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 15 Μαΐ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Αν αναζητάς ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό γλυκό που να συνδυάζει γεύση και θρέψη, τότε αυτό το γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά είναι η ιδανική επιλογή. Φτιαγμένο χωρίς ζάχαρη, με δροσερό γιαούρτι 2% και φυσικό ανανά, αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ επιδόρπιου και υγιεινής διατροφής. Εύκολο στην προετοιμασία, με λίγα υλικά και εξαιρετικά δροσιστικό – είναι το γλυκό ψυγείου που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
🔸 Υλικά:
Για τη βάση:
100 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη (π.χ. digestive, βρώμης ή με στέβια)
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο light (λιωμένο)
Για την κρέμα/ζελέ:
1 φακελάκι ζελέ ανανά light (χωρίς ζάχαρη)
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (2%)
1/2 φλιτζάνι κομμάτια ανανά (καλά στραγγισμένα)
🥣 Εκτέλεση:
1. Βάση:
Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε multi ή σε σακουλάκι με πλάστη.
Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο.
Στρώσε το μείγμα σε ταψάκι (20x20 εκ. ή παρόμοιο), πίεσε καλά να γίνει συμπαγής βάση.
Βάλε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
2. Κρέμα-ζελέ γιαουρτιού:
Διάλυσε το ζελέ στο 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Μην προσθέσεις κρύο νερό.
Άφησέ το να κρυώσει λίγο (να είναι χλιαρό).
Ανακάτεψέ το με το γιαούρτι μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Πρόσθεσε τα κομματάκια ανανά και ανακάτεψε απαλά.
3. Συναρμολόγηση:
Ρίξε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει καλά.
💡 Προαιρετικά:
Διακόσμησε με λίγη καρύδα τριμμένη, φέτες ανανά ή φύλλα δυόσμου.
🍍 Διατροφική Ανάλυση Ανά Μερίδα (1/6 του γλυκού)
🔸 Θερμίδες: ~155 kcal
🔸 Πρωτεΐνη: ~7.5 g
🔸 Υδατάνθρακες: ~17 g
εκ των οποίων σάκχαρα: ~6.5 g
🔸 Λιπαρά: ~6.2 g