🍓 Γιαουρτογλυκό με Ζελέ Φράουλα
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 19 Μαΐ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Τι πιο ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό από ένα δροσιστικό γλυκό με φράουλες και γιαούρτι; Αυτό το γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα είναι ελαφρύ, χωρίς ζάχαρη και ιδανικό για τις ζεστές μέρες.
Υλικά (για 4 μερίδες)

Για τη βάση:
100 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη (digestive, βρώμης ή με στέβια)
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο light (λιωμένο)
Για την κρέμα/ζελέ:
1 φακελάκι ζελέ φράουλα light (χωρίς ζάχαρη)
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2% (περίπου 240 γρ.)
1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες σε κομματάκια (καλά στραγγισμένες)
Εκτέλεση:
• Θρυμματίζεις τα μπισκότα με το λάδι καρύδας σε ένα μπλέντερ.
• Μοιράζεις τα μπισκότα σε 4 μπολάκια ή ποτήρια.
• Διαλύεις το ζελέ σε βραστό νερό, το αφήνεις να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.
• Αναμειγνύεις με γιαούρτι, προσθέτεις φράουλες.
• Μοιράζεις το μείγμα στα μπολάκια, πάνω από την βάση, και αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Διατροφικά ανά μερίδα:
Θερμίδες: περίπου 230
Πρωτεΐνη: 7,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 22 γραμμάρια
Λιπαρά: 11 γραμμάρια