Σαλάτα καρπούζι-φέτα 🍉🧀
- Ηλέκτρα Στεφανίδου
- 2 Ιουλ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Μπήκε το καλοκαίρι και εσυ ακόμη δεν έχεις δοκιμάσει την πιο δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα, με τον αγαπημένο συνδυασμό πολλών, Καρπούζι με Φέτα…. Τι περιμένεις;
Είναι μια έκρηξη γεύσεων η οποία συνδυάζει υψηλή διατροφική αξία με ελαφρύ θερμιδικό φορτίο. Ειναι μια ενυδατική βόμβα λόγο του καρπουζιού που αποτελείται κατά ~90% από νερό και είναι καλή πηγή λυκοπενίου & βιταμίνης C. Επιπλέον είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά!

Υλικά:
2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
1,5 φλ ρόκα
150 γρ. φέτα light
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο με μέλι
10 κομματάκια καρύδια
Εκτέλεση:
Κόψε 2 φλιτζάνια καρπούζι σε μικρούς κύβους. Αν έχει σπόρια, αφαίρεσέ τα. Τοποθέτησέ το σε μεγάλο μπολ σαλάτας.
Πλύνε και στράγγισε καλά τη ρόκα. Ρίξ’ τη πάνω από το καρπούζι.
Πρόσθεσε τη φέτα light θρυμματισμένη ή κομμένη σε μικρούς κύβους (περίπου 150 γρ.).
Κόψε και σκόρπισέ τα καρύδια τα πάνω από τη σαλάτα.
Ρίξε το βαλσάμικο απευθείας από πάνω και ανακάτεψε καλά
Καλή απόλαυση!
Διατροφική σύσταση για όλη τη σαλάτα:
Θερμίδες: ~230 kcal
Πρωτεΐνη: ~9 g
Υδατάνθρακες: ~14 g
Λιπαρά: ~16 g («καλά” λιπαρά)
Comments