Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας
4 μερίδες/1 ώρα
Υλικά:
500 ml γάλα καρύδας
1/2 φλυτζανιού (90γρ) ρύζι γλασέ
3/4 φλυτζανιού (200ml) νερό
1 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές 18γρ στέβια
1 βανίλια
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μία μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το νερό, την στέβια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία
Μόλις το μείγμα φτάσει σε βρασμό, προσθέτουμε το ρύζι και την βανίλια, ανακατεύοντας πολύ καλά
Έχοντας χαμηλώσει την θερμοκρασία, σκεπάζουμε ελαφρώς την κατσαρόλα και ανακατεύουμε περαστασιακά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για περίπου 25 λεπτά
Στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε πλήρως και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να πήξει
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όσο κρυώνει το μείγμα, θα πήζει
Μεριδοποιούμε σε μπόλ και γαρνίρουμε με κανέλα
Comments