top of page
Εικόνα συγγραφέαΗλέκτρα Στεφανίδου

Apple Cinnamon Bread

Αυτή η συνταγή είναι για ένα αφράτο Apple Cinnamon Bread ( υγιεινό κέικ μήλου με κανέλα), ιδανικό για ένα γλυκό σνακ ή πρωινό.

Υλικά:


Apple Cinnamon Bread

Για το μείγμα μήλου-κανέλας:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας (ή μαύρη ζάχαρη).

  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα.

  • 1 μήλο, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια.

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

  • Μια πρέζα αλάτι.

Για το κέικ:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας (ή λευκή ζάχαρη).

  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

  • 2 αυγά.

  • 1 + 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

  • 1 + 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι .

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες.

Εκτέλεση:


  • Προετοιμασία Φούρνου:

    • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάστε μια φόρμα ψωμιού 23 x 13 εκ. με λαδόκολλα ή ραδώστε την.

  • Μείγμα Μήλου-Κανέλας:

    • Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

  • Μείγμα για το Κέικ:

    • Χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

    • Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα.

    • Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ξεχωριστό μπολ και ενσωματώστε στα υγρά.

  • Συναρμολόγηση:

    • Στρώστε το μισό μείγμα ψωμιού στη φόρμα. Προσθέστε το 2/3 από το μείγμα μήλου-κανέλας. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και την υπόλοιπη γέμιση μήλου.

  • Ψήσιμο:

    • Ψήστε για περίπου 50 λεπτά. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει πριν το κόψετε.

41 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page