top of page
Εικόνα συγγραφέαΔημήτρης Γιακουβάκης

Junk food

Το "junk food" αποτελεί ένα ευρύ φάσμα τροφίμων που είναι υψηλό σε θερμιδικό περιεχόμενο και χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά. Αυτή η ΄΄ομάδα΄΄ τροφίμων συχνά περιλαμβάνει επεξεργασμένα τρόφιμα όπως αναψυκτικά, γλυκά και αλμυρά σνακ μεταξύ άλλων. Παρ' όλο που το junk food μπορεί να είναι νόστιμο και εύκολα προσβάσιμο, υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την κατανάλωσή του.



Ένα από τα βασικά προβλήματα του junk food είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, αλάτι και λιπαρά. Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των συστατικών σχετίζεται με παθήσεις, όπως παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης και καρδιαγγειακά.

Επίσης, το junk food συχνά περιέχει λίγες ή καθόλου φυτικές ίνες, βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Η έλλειψη αυτών των θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε ένα ανεπαρκές διατροφικό προφίλ και να δημιουργήσει έλλειψη ενέργειας και κόπωση. Σε πολλές περιπτώσεις, η κατανάλωση junk food συνδέεται με την αύξηση του κινδύνου ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, όπως η κατάθλιψη και ο στρες.

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά. Το junk food, εφόσον μας ευχαριστεί, μπορεί να είναι μέρος της διατροφής μας όχι όμως σε σταθερή βάση.



10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page