Quesadillas
2 μερίδες/10 λεπτά
Υλικά:
100 γρ λευκά μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ σπανάκι, φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο
2 τορτίγιες μικρές
100γρ τυρί μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ανακατεύουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή
Πασπαλίζουμε με μια μικρή πρέζα αλάτι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά
Προσθέτουμε το σπανάκι στο ίδιο τηγάνι σε δύο δόσεις; αφήνοντας την πρώτη παρτίδα να μαραθεί ελαφρώς πριν προσθέσουμε τη δεύτερη παρτίδα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το σπανάκι να μαραθεί τελείως και να εξατμιστούν τα υγρά
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Σε ένα ζεστό τηγάνι προσθέτουμε τις τορτίγιες και στρώνουμε κάθε τορτίγια με μια λεπτή στρώση τυρί μοτσαρέλα, προσθέτουμε σοταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια και μια τελευταία στρώση τυρί μοτσαρέλα
Αποσύρουμε από το τηγάνι
Κόβουμε στα τρία και σερβίρουμε
Comments