top of page

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

4 μερίδες/1 ώρα

Υλικά:

  • 500 ml γάλα καρύδας

  • 1/2 φλυτζανιού (90γρ) ρύζι γλασέ

  • 3/4 φλυτζανιού (200ml) νερό

  • 1 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 3 κουταλιές 18γρ στέβια

  • 1 βανίλια

  • κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  • Σε μία μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το νερό, την στέβια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία

  • Μόλις το μείγμα φτάσει σε βρασμό, προσθέτουμε το ρύζι και την βανίλια, ανακατεύοντας πολύ καλά

  • Έχοντας χαμηλώσει την θερμοκρασία, σκεπάζουμε ελαφρώς την κατσαρόλα και ανακατεύουμε περαστασιακά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για περίπου 25 λεπτά

  • Στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε πλήρως και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να πήξει

  • Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όσο κρυώνει το μείγμα, θα πήζει

  • Μεριδοποιούμε σε μπόλ και γαρνίρουμε με κανέλα



0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Pancakes μήλου

Post: Blog2_Post
bottom of page